Akupunktur kan være en effektiv kur mod sportsskader

Det er dejligt at dyrke sport og være aktiv. Det er meget givende for os mennesker at holde os i gang og være i fuld vigør. Ikke hele tiden, selvfølgelig, for det er også vigtigt at hvile. Men sport og aktivitet med måde er godt for os, både for vores indre og ydre, og vores krop elsker os for det. Det kan være med til at holde os sunde og give os mere energi, og det styrker os på mange måder. På den måde er der rigtig mange gode grunde til at dyrke sport – eller bare holde os aktive.

Men når man dyrker sport eller blot er aktiv, er der selvfølgelig også en risiko for at pådrage sig sportsskader. Det kan være alt fra at vrikke om på foden, få en fibersprængning eller gøre en forkert bevægelse, mens man dyrker sport. De såkaldte akutte skader. Men man kan også pådrage sig sportsskader over længere tid – skader, der er kommet ved langvarig belastning. Hvis man får en sportsskade er det vigtigt at reagere – ved de akutte skader somme tider hurtigt. For det kan være af afgørende betydning at få hurtig og korrekt behandling for at komme godt videre efter en sportsskade.

Akupunktur som behandling eller supplement

Ved de skader, der er kommet ved langvarig belastning – for eksempel tennisalbue eller spændinger i skulder og nakke, kan akupunktur somme tider gøre underværker. Akupunktur kan være særdeles effektiv mod smerter omkring kroppens led og muskler. Når nålen bliver placeret på – af behandleren – velvalgte steder på kroppen, frigives der stoffer i vævet omkring nålen. Dette virker både smertestillende og betændelseshæmmende, og behandlingsformen kan på den måde være med til at fremme de helende processer. Derfor kan akupunktur være en virkelig effektiv behandlingsform, eller et godt supplement til den øvrige behandling. Ved både visse typer akutte skader og ved langvarig belastning.

Ved sportsskader i for eksempel skulder og nakke, og hvor behandleren måske kan have svært ved at komme ordentligt i dybden ved massage, kan akupunktur hjælpe. Den kan hjælpe med at ”bløde op”, hvorefter behandleren kan have lettere ved at fortsætte den øvrige behandling. På den måde kan man mere effektiv – og på en god måde – komme sig over en skade, så man kan komme i gang med sin sport igen. Og så er muskler og led i fuld vigør igen, så du kan undgå myoser og skader, når du er aktiv.

Akupunktur – uden sportsskader

Det er ikke altid, man behøver at dyrke sport og være aktiv for at pådrage sig sportsskader – eller bare skader. Man kan også få brug for behandling, som for eksempel akupunktur, hvis man netop ikke er aktiv. Når hverdagen ruller, kan man let komme til at glemme sig selv og sin krop. Måske har man et kontorjob eller fabriksjob, hvor man sidder eller står og gør de samme bevægelser hele dagen lang. Det er det, der kan udvikle sig til langvarig belastning, og det kan blive en lang og sejlivet kamp at komme igennem. Ligesom ved sportsskader.

Også her kan akupunktur gøre en fantastisk forskel. Og det netop fordi nålene kan ramme og nå punkter i vores væv, som en behandler kan have svært ved at komme igennem til. Så akupunktur alene eller som supplement til ordinær behandling, kombineret med øvelser samt motion/aktivitet medtænkt i hverdagen, kan gøre den helt store forskel. Og husk at sætte fokus på arbejdsstillinger… Der findes mange gode klinikker, hvor man tilbyder hjælp til sportsskader samt akupunkturbehandling, for eksempel hvis man bor i Valby og på Frederiksberg. Så overvej, om akupunktur kunne være en mulighed for dig, hvis du har fået en sportsskade – eller en frossen kontorskulder. Det kan gøre underværker!

admin
Vægtløfter
Logo
Shopping cart