Få et overblik over de typer træningsbænke, der findes til hjemmetræning

Få et overblik over de typer træningsbænke, der findes til hjemmetræning

Træningsbænke skaber et hav af muligheder for øvelser i din hjemmetræning, men med det store udvalg på markedet kan det være udfordrende at vælge den rigtige. Læs om de forskellige typer træningsbænke, øvelser du kan lave og deres fordele:  

Flade træningsbænke

Flade træningsbænke er designet til at være stabile og robuste, hvilket gør dem ideelle til øvelser som bænkpres, skulderpres og triceps dips. Deres flade overflade giver et solidt grundlag for styrketræning med enten vægte eller kropsvægtøvelser.

3 øvelser du kan lave med en flad træningsbænk

Bænkpres: Læg dig på ryggen på den flade bænk med fødderne plantet på gulvet. Hold en vægtstang eller håndvægte over brystet med dine arme strakt. Sænk vægten mod dit bryst og tryk derefter opad, indtil dine arme er helt strakte. Gentag for det ønskede antal gentagelser.

Dumbbell Flyes: Læg dig på ryggen på den flade bænk med en håndvægt i hver hånd. Start med dine arme strakt ud over brystet og håndvægtene pegende mod hinanden. Sænk langsomt dine arme ud til siderne, indtil de er på niveau med din krop, og vend derefter jævnt tilbage til udgangspositionen.

Triceps Dips: Sid på kanten af den flade bænk med dine hænder ved dine hofter og dine fingre pegende mod kanten. Skub dine hofter fremad, så du glider af kanten af bænken, og sænk derefter din krop nedad ved at bøje albuerne. Skub dig selv tilbage til startpositionen ved at strække armene helt ud.

Justerbare træningsbænke

Justerbare træningsbænke tilbyder alsidighed og giver mulighed for at tilpasse din træning, så den passer til dine behov. Disse bænke kan justeres til forskellige vinkler, hvilket gør dem velegnede til alt fra bænkpress til incline bænkpres og nogen bænke giver endda mulighed for decline bænkpress. Med mulighed for at tilføje vægtstænger og justerbare håndvægte til dine øvelser, åbner en justerbar bænk op for en lang række træningsmuligheder.

3 øvelser du kan lave med en justerbar træningsbænk

Skrå Bænkpres: Juster bænken til en skrå position, så du ligger med hovedet højere end fødderne. Hold en vægtstang eller håndvægte over brystet med dine arme strakt og udfør bænkpres som normalt. Hældningsvinklen øger arbejdsbelastningen på det øverste bryst og skuldre.
Incline Dumbbell Row: Læg dig på den justerbare bænk i en skrå stilling med en håndvægt i hver hånd. Lad dine arme hænge ned mod gulvet med håndvægtene mod hinanden. Træk håndvægtene op mod siderne af brystet ved at bøje albuerne og klemme dine rygmuskler. Sænk håndvægtene tilbage til startpositionen og gentag.
Decline Sit-Ups: Juster bænken til en faldet position, og lås dine fødder under fodstøtten. Læg dig på bænken med armene enten hen over brystet eller bag hovedet, og udfør sit-ups ved at løfte din overkrop mod dine knæ. Denne variation af sit-ups øger arbejdsbelastningen på de nederste mavemuskler.

Sammenfoldelige træningsbænke

Sammenfoldelige træningsbænke er ideelle til dem med begrænset plads i hjemmet, eller som ønsker muligheden for nem opbevaring. Disse bænke kan foldes sammen og gemmes væk, når de ikke er i brug, hvilket gør dem perfekte til små træningsrum eller hjemmegymnastik i lejligheder.

Fordele ved en sammenfoldelig træningsbænk

Pladsbesparende: Sammenfoldelige bænke kan nemt foldes sammen og opbevares under sengen, i et skab eller endda bag en dør, hvilket frigør værdifuld gulvplads.

Bærbar: Deres lette design gør dem nemme at transportere, hvilket gør dem ideelle til dem, der ønsker at træne hjemme og på farten.

Fleksibilitet: På trods af deres sammenfoldelige karakter er mange af disse bænke stadig robuste og holdbare nok til at understøtte en bred vifte af øvelser og træningsniveauer.

Opsamling

Uanset om du foretrækker en flad, justerbar eller foldbar træningsbænk, er der en løsning, der passer til dine behov. Flere af øvelserne nævnt i denne artikel kræver håndvægte og/eller squat racks, men der er også tonsvis af øvelser du kan lave uden yderligere redskaber. Få anbefalinger om gode træningsbænke til din hjemmetræning hos BænkEksperten og få mere ud af din hjemmetræning i dag!

admin
Vægtløfter
Logo
Shopping cart