Derfor skal du begynde at træne

Derfor skal du begynde at træne

Der er mange gode grunde til at begynde at styrketræne, og det handler ikke kun om at blive stor og muskuløs. Styrketræning handler i den grad også om de mange sundhedsmæssige fordele, du får ved at styrketræne flere gange om ugen. Styrketræning er ikke kun forbeholdt unge mennesker og bodybuildere, men også ældre mennesker kan havde stor gavn af at løfte nogle vægte. Vi har i dette indlæg lavet en liste over nogle af de mest kendte sundhedsmæssige fordele, du vil opleve, hvis du begynder at styrketræne.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Sundhedsguiden.dk

1. Forbedring af muskelmasse

Når du styrketræner, ødelægger du dine muskelfiber, som derefter bliver stærkere og større, hvilke giver en øget muskelmasse. Styrketræning kan dermed også være med til at holde din krop i form. Når man bliver ældre, så mister vi langsomt muskelmasse over tid, hvilke ikke er hensigtsmæssigt. Men tab af muskelmasse når vi bliver ældre, kan forebygges med styrketræning.  

2. Stærkere knogler

Forskning peger på at styrketræning øger knogletætheden, hvilke kan være med til at forebygge knogleskørhed. Så det er altså ikke kun dine muskler, der har godt af styrketræning men også dine knogler.

3. Forebyg skader

Styrketræning forebygger skader, hvilke er en stor fordel uanset, hvilke sport du dyrker. Den større og stærkere muskelmasse der opnås med styrketræning beskytter, og giver mere stabilitet til dine led. Hvis du allerede har påtaget dig en skade, så forbedre styrketræning kroppens evne til at komme sig over en skade.  

3. Bedre immunforsvar og forebyggelse af sygdomme

Styrketræning styrker også dit immunforsvar, hvilke kan forebygge f.eks. hjerteproblemer, højt blodtryk og diabetes. Hvis du træner meget hårdt, så kan dit immunforsvar være svækket kortvarigt, men på den lange bane forbedre styrketræning markant dit immunforsvar. Hvis du styrketræner, vil du også opnå langt færre sygedage.

4. Sætter gang i forbrændingen

Når du styrketræner forbedre du din forbrænding, hvilke er ideelt, hvis du ønsker at tabe dig eller holde på vægten. Styrketræning øger nemlig kalorieforbrændingen og stofskifte, hvilke gør at du forbrænder kalorier resten af dagen, efter du har styrketrænet. Så styrketræning forebygger altså overvægt, og de følgesygdomme der kan følge med overvægt.

5. Frigiver endorfiner

Ligesom med andre træningsformer, så frigiver kroppen også endorfiner når du styrketræner. Denne frigivelse af endorfiner mindsker stress og minimere risikoen for depression, hvilke kan medvirke i, at du opnår bedre velvære i dagligdagen.

admin
Vægtløfter
Logo
Shopping cart