En vægtvest er et glimrende træningsudstyr

En vægtvest er et glimrende træningsudstyr

Når du har en vægtvest på, så vil du automatisk øge intensiteten af din træning, specielt hvis der er nogle øvelser, hvor du bruger din kropsvægt.

Det primære formål med, at bruge en vægtvest er, at øge muskelmasse (og måske tabe sig i vægt).

Generelt er vægtveste gode til træning og har et hav af fordele, men i nogle tilfælde kan den også påvirke din krop negativt, specielt hvis du ikke er helt klar til, at bruge en vægtvest endnu.

Denne guide vil fortælle dig, om hvad en vægtvest er, og hvilke fordele og ulemper der kan være ved at bruge den.

Hvad er en vægtvest præcist?

En vægtvest bliver oftest brugt, af folk der allerede har træning en del i forvejen, og ønsker at skubbe deres grænser yderligere for, at få et endnu bedre resultat.

En vægtvest er lavet med en masse små lommer foran og bagpå vesten, hvor du nemt kan tilføje ekstra kilo til, så din træning bliver hårdere.

Disse lommer er specielt designet til disse små vægtlodder så de passer perfekt der i, og de bevæger sig derfor ikke rundt i lommen, når du udfører en intens træning såsom løb, CrossFit osv.

Der findes mange forskellige typer af vægtvest med forskellige designs og kilo.

En af de mest populære er vægtvest 30 kg, disse tunge vægtveste er dog lidt dyrere end dem med mindre kilo.

Fordele ved at bruge en vægtvest

Der er en række fordele ved at bruge en vægtvest, herunder vil vi nævne de mest kendte fordele ved at træne med vægtvest.

Forbrænd flere kalorier på samme tid

Med en vægtvest bliver din krop udfordret ekstra pga. af den øget belastning, hvilket giver en øget forbrænd, så du forbrænder flere kalorier på den samme tid.

Mere intensitet på træningen

En anden åbenlys fordel ved at træne med vægtvest er den øget belastning, som giver en mærkbar intensitet i din træningsrutine.

En vægtvest er lavet, så den er komfortabel og nem at bruge i træningen, så du nemt kan lave krævende intense øvelser uden problem.

Det smarte ved en vægtvest er, at den er justerbar, og du kan tilføje eller fjerne vægtlodder, så træningsintensitet kan ændres hele tiden, så den passer til netop dit behov.

Ulemper ved at bruge en vægtvest

Der kan være en række ulemper ved at bruge en vægtvest, herunder vil vi nævne de mest kendte ulemper ved at træne med vægtvest.

Træning med vægtvest kan gøre skader værre

Har du en skade i mavemusklerne, ryggen, skulderen eller noget helt tredje, så kan træning med en vægtvest gøre det endnu værre.

Hvis du alligevel vil træne med din vægtvest, så kan det være en god ide at forhører dig ved en læge eller fysioterapeut først og evt. tage mindre vægt på endnu du ellers vil gøre.

Øget belastningen på lede

Ved at tilføje ekstra vægt på din krop vil du automatisk øge belastningen på dine lede.

Hvis du ikke er trænet til, at have øget vægt på din krop eller dine lede er dårlige i forvejen, så er vægtvest måske ikke ideelt.

admin
Vægtløfter
Logo
Shopping cart