Proteinpulver til styrketræning

I denne artikel vil vi kigge nærmere på brugen af proteinpulver i forbindelse med sin styrketræning. Normalt skriver vi mest om træningsudstyr som fx sko til vægtløftning, men i dag er det altså kosttilskuddet proteinpulver det handler om.

Proteinpulver

Hvis der er et kosttilskud mange snakker om i forbindelse med træning, er det proteinpulver. Det er nok det mest kendte og brugte kosttilskud i forbindelse med træning.

Hvad er proteinpulver?
Proteinpulver kan udvindes af mange forskellige proteinkilder som fx soja, æg eller mælk. Den klart mest brugte slags er valleproteinpulver. Denne udvindes fra komælk, hvor størstedelen af sukkeret, fedtet samt kaseinprotein fra mælken sorteres fra, hvorefter vandet fordampes. Til sidst har man omkring 80% proteinindhold i proteinpulveret, som pakkes i poser eller spande.

Hvorfor bruge proteinpulver?
Der er flere grunde til at proteinpulver er blevet meget populært blandt dem som træner.

  • Det er billigere end andre proteinkilder. Hvis du sammenligner prisen på proteinpulver fra MyProtein (som nok er nordens billigste producent) med almindelige proteinholdige fødevarer som æg, kylling eller oksekød – så vil du opdage at prisen pr. gram protein ca. er det halve på proteinpulver.
    MyProtein er desuden kendt for at have rabatkoder på op til 30% på deres Impact Whey Proteinpulver, som gør at proteinpulver bliver virkeligt billigt. Et sted til at finde opdaterede rabatkoder som jeg har gode erfaringer med er Coupii, som også har de populære rabatkoder til MyProtein, som du kan se lige her.
  • Valleprotein har en komplet aminosyreprofil. Med komplet menes der, at proteinpulveret indeholder alle de essentielle aminosyrer som vores krop skal bruge, til at opbygge muskelmasse. Næsten alt kød indeholder alle de essentielle aminosyrer, men det er som sagt dyrere. Protein fra vegetabilske kilder indeholder desværre ikke altid alle de aminosyrer som vores krop skal bruge.
  • Det er nemt at have med på farten. Det er ikke altid at man har tid til at stå at stege kyllingebryst og koge brune ris. Derfor er det super smart at man kan medbringe en shake med ca. 35g proteinpulver og fx et stykke frugt, som kan erstatte et måltid. Det er billigt, sundt og indeholder de næringsstoffer man skal bruge for at opbygge muskler.

Hvor finder jeg det bedste proteinpulver?
Selvom jeg allerede har afsløret at MyProtein’s proteinpulver nok er det billigste, så er der flere ting end prisen man skal kigge på for at finde det bedste.

Én ting man kan kigge på, er hvor stor en procentdel af pulveret der er protein. Alle de gode proteinpulvere jeg kender til, har minimum 75% protein. Dog er dette ikke nok i sig selv, da man også skal se på hvilken slags aminosyrer der er i proteinpulveret. Hvis man sammenligner fra flere forskellige producenter, så er de bedste produkter som udgangspunkt dem som har den største mængde af essentielle aminosyrer.

Den 3. ting man bør sammenligne, er smagen på proteinpulveret. Det er netop også pris, kvalitet og smag på proteinpulver, Suplab tester og sammenligner, når de vurderer hvilket proteinpulver der er bedst. Du kan se det bedste proteinpulver i Suplab’s test her.

Brug kun proteinpulver som kost-TILSKUD
Det er vigtigt at nævne, at proteinpulver ikke bør bruges som almindelige fødevarer. Der er ikke særligt meget magi i det, da det bare er koncentreret mælkeprotein. Derfor vil jeg gerne understrege at man skal tage proteinpulver for hvad det er – nemlig et kosttilskud. Derfor bør man ikke indtage mere end 1-2 doseringer af proteinpulver dagligt.

Det samme gælder for alle andre kosttilskud som vitaminpiller, weight gainer, kreatin eller fiskeolie, hvor man heller ikke skal overskride den daglige dosis, selvom alle produkterne kan være sunde og hjælpe en med at opnå sine mål på hver sin måde.

Hvis du vil vide mere om de forskellige kosttilskud, dosering og eventuelle bivirkninger, så er en rigtig god kilde til information Suplab.dk, som fokuserer på at guide folk til kosttilskud. Udover at skrive om dosering, virkning og bivirkninger ved forskellige kosttilskud, laver de også tests og anmeldelser af de mest brugte produkter, og finder de bedste kosttilskud i hver sin kategori. Du kan læse mere og finde de bedste kosttilskud hos Suplab.

Vi håber du har fået ny viden om proteinpulver eller bare kosttilskud generelt. Skriv en kommentar hvis du har nogen spørgsmål, og ellers må du have en god sommer!

admin
Vægtløfter
Logo
Shopping cart