Essentielt træningsudstyr

I denne artikel vil jeg komme med en liste over noget af det mest essentielle træningsudstyr, til den der ønsker at løfte tungt. Selvom træningsudstyr ikke alt afgørende for at løfte tungt, kan det ofte være et rigtig fornuftigt supplement, til at nå sine mål. Denne liste vil indeholde de stykker træningsudstyr, jeg mener gør mest gavn, hvad de hjælper, og hvordan det bør benyttes.

Det første stykke træningsudstyr, jeg vil anbefale, er vægtløftningskoen. De er udviklet til at optimere olympisk Selvom vægtløftningssko kan virke som en mindre investering, grundet dens høje pris, mener jeg at det gavnende element, er tilsvarende den noget høje pris. Vægtløftningssko er udviklet igennem mange år, for at optimere atleternes præstation inden for vægtløftning og forebygge mange af de skader, man ofte oplevede indenfor sporten. Og det er da ikke uden grund, at skoene bliver benyttet af alle seriøse atleter indenfor powerlifting og olympisk vægtløftning. Skoene kan, dog ikke alene, men sammen med ordentlig teknik, sikre at du får en lang og sund træningskarriere. Mange tror fejlagtigt at vægtløftningssko, kun tjener det formål, at forbedre dit squat. Men skoen er som sagt udviklet til olympisk vægtløftning, og støtte dem i alle dele af deres løft. Derfor er skoene også yderst gode til alle overhead løft, og selvfølgelig snatches og cleans, hvis man ønsker at give sig i kast med det.

Det næste stykke udstyr jeg vil anbefale er et træningsbælte. Et træningsbælte hjælper det formål, at støtte og sørge for at din lænd og core region holder opspænd igennem hele løftet. Dette kan være vigtigt på især rigtigt tunge løft, hvor opspændet kan forsvinde igennem løftet. Træningsbæltet vil derfor sørge for, at du ikke pådrager dig unødvendige skader, og gøre at du kan presse dine løft til nye højder. Man skal dog være påpasselig med brugen af et træningsbælte, da et overforbrug kan have negativ effekt. Da det nemlig er essentielt at have en generel stærk core til alle løft af vægte, gør man klogt i ikke at bruge bæltet til alt, da dette kan hæmme den styrke man opbygger i sin core. Personligt vil jeg anbefale at lade bæltet ligge når vi taler løft med ben, på under 100 kg., samt generelt ikke at bruge bælte på løft på under 60-70 % af dit max.

Sidste stykke udstyr eller tilbehør jeg vil anbefale, er nok et af de mest udbredte og benyttede stykker tilbehør i fitness centre, nemlig straps. Straps er et sæt løftestropper, der tages om håndledende, og derefter, ved hjælp af et længere stroppe stykke, vikles om en barbell, håndvægt, eller noget helt tredje, for at supplere dit greb og din grebsstyrke. Dette kan blandt andet være en fordel til tunge dødløft, rows, eller andre øvelser hvor du føler, dit greb og underarme giver op, før du egentlig har nået dit maks. Her skal man dog igen være påpasselig med et overbrug, da det igen er sundt med en naturlig opbygning styrken af grebet.

Så jeg håber at du med denne artikel, kan gøre dig lidt klogere på hvilket eller hvilke slags udstyr du føler kan gavne dig og din træning.

admin
Vægtløfter
Logo
Shopping cart