Vægtløftningssko kan være uundværlige

Vægtløftningssko kan være uundværlige

Hvis du dyrker vægtløftning som seriøs sport, så ved du det ganske udmærket: Vægtløftningssko er ikke for sjov. Hele din kropsvægt plus den vægt du løfter skal bæres af dine sko. Det er skoene, der skaber kontakten mellem tyngdekraften og den modstand, som gulvet du står på, byder.

Skoene har en afgørende betydning for, hvordan vægten bliver fordelt, når den rammer jorden. Men det har omvendt også en stor betydning for, hvordan din krop kan håndtere den ekstra vægt du løfter. Hvordan vægten bliver fordelt i skoene vil påvirke dine muskler og især dine led og ledbånd. De skal kompensere for den ekstra vægt og dens fordeling.

Alle kroppens muskler skal arbejde sammen for at kunne klare så stor en ekstra belastning. Det kræver simpelthen sko, der kan leve op til denne udfordring.

I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor det er vigtigt at finde de helt rigtige vægtløftningssko eller træningssko til din træning. Det kan nemlig vise sig at have større betydning for din egen sikkerhed, end du måske lige går og tror.

Gode sko er vigtige for dit helbred

Om det er til vægtløftning, jogging, sejlads eller en omgang på dansegulvet, så er gode sko altid vigtige. Gode kvalitetssko kan også holde i mange år. Det er ikke en god idé at spare penge ved at købe billige og halvdårlige sko.

Dårlige sko kan spare dig nogle kontantudgifter nu og her. Men i det lange træk kan de koste dig dyrt. Kun gode sko sørger for, at din krop kan reagere rigtigt, uanset hvad belastningen er.

Vægtløftning er kun et eksempel. Gode løbesko er lige så vigtige som vægtløftningssko. Hvert løbeskridt sender chokbølger igennem din krop. Når du går, bliver vægten mere fordelt på begge fødder. Men når du løber, så falder hele vægten på en fod efter den anden. Til din vægt lægges også et kinetisk moment. Dette moment er din vægt ganget med hastigheden, du bevæger dig med.

Det er nogle ganske enorme belastninger. De skal absorberes først og fremmest af dine ben. Og leddene er altid de svageste punkter – dvs. dine ankler, knæ, hofter og rygsøjlen. Det er disse, der kan blive slemt beskadiget, og du kan ende med kroniske smerter, hvis ikke du træner i ordentlige sko.

Hvordan kan du få råd til dine drømmesko?

Uanset hvad, så kan de ønskede sko blive dine uafhængig af din kreditværdighed. Se her for mere info om, hvordan du får råd til de sko, du har brug for. Du har slet ikke behov for at tigge i banken. Du kan købe dine sko og meget andet også, på afbetaling.

Afbetaling er en betalingsform, som lader dig betale for et par nye sko eller andre varer til fastlagte rater. Dvs. du betaler et mindre beløb ad gangen over en aftalt periode. Det kan f.eks. være nogle uger eller måneder. Det forårsager ikke et hul i din konto eller kassekredit.

Sko kan være dyre

Gode sko kan være så dyre, at det kan få dig i en midlertidig kontant knibe. En fhv. statsminister har engang kvajet sig med at sige, at et almindeligt par sko koster 2000 kroner – vel; hvad er almindelige sko?

Det kommer helt an på, hvad du skal bruge dem til. Almindelige fritidssko kan selvfølgelig fås langt billigere. Men et par gode løbesko kan koste dig en hel del mere. Også andre sko kan koste kassen. Om det er specialsko til sport eller de helt moderigtige sko til fritidsbrug, så kan de koste mere, end du umiddelbart har råd til. Måske så meget, at du kan få brug for en kredit.

admin
Vægtløfter
Logo
Shopping cart